Napellenző gyakran ismételt kérdések

Napellenző bármilyen anyagból épült épületre telepíthető?
Általában igen, kivéve Ytong téglából készült épületekre nem. Vagy olyan faházak esetében nem, ahol nem lehet a szarufára vagy erős masszív anyagra felfogatni.
Faházak esetében csak biztonságos rögzítési pontokra való szerelést vállalunk.
Gyakori a napellenző szerelése, melyek a hagyományos B30-as vagy köznyelven lyukacsos téglából épültek fel. Általában 90%-ban nem fordul elő rögzítési probléma.

Mi történik a 10% esetén?
A tégla nem tartja tökéletesen a rögzítő csavarokat, ilyenkor visszabontjuk a csavarokat és beinjektáljuk, vagyis egy kétkomponensű anyagot fecskendezünk, a furatokba mely 10-20 perc alatt beton szilárdságura köt így a napellenző biztonságos felfogatású lesz.
Mivel ez előre nem látható így jeleznénk, hogy az injektáló anyag költsége 15000.- Ft, de erre ritkán van szűkség.

A házunkon dryvit szigetelő anyag van. A napellenző benyomhatja a szigetelést?
A napellenző konzol alá a szigetelés vastagságának megfelelő vastagságú erős alumíniumot helyezünk, így a napellenző a falsíkjába vagy a dryvit síkjába kerül, így biztonságosan felszerelhető ennek költsége konzulonként 3000.- Ft/db

A napellenző ponyvák színe csíkos vagy egyszínű azonos árban kapható?
Igen kb. 60 színminta egyszínű és csíkos napellenző ponyva azonos árban van, melyek a Sattler piacvezető márkából impregnált anyagból készülnek.

Napellenző homlokzati szerelésénél gyakori kérdés, hogy kell-e védőtető?
Javasolt, mert védi a ponyvát hosszab lesz az élettartama, de nem kötelező, csak ajánlott.

A lépcsőházban nem fér el a napellenző, az emeletre felhúzzák?
Igen, ennek a költsége emeletenként 3000 - Ft , a napellenző felhúzásának útjában nem lehet akadály magasfeszültség virágtartó, antenna, ami akadályozza a felhúzást.

A nagyobb felületű napellenzőt is rendelhetem kurblis, mechanikus kezeléssel vagy nehéz a kézi müködtetése?
Termeszetesen rendelhető, de a mérettartományból kifolyólag minimálisan a befele tekerésnél picit nagyobb erőt kell kifejteni, mint egy kisebb napellenző esetén. Ezzel még nem volt gondja megrendelőinknek. A mechanikus napellenző a későbbiek folyamán motorizálhatóvá alakítható.

Napellenző motorizációhoz:
A klasszkus motor használata, kisebb felületű napellenző és szélvédett helyen javasolt, mely kinyitja, behúzza a napellenzőt.

Nagyobb felületek vagy szélcsatornás helyeken, javasolt az ügynevezett NHK motor, mellyel szélvihar esetén, együttesen adódó áram kimaradásnál az NHK motorral rendelt napellenző kurblival betekerhető.
Valamint a nagy felületű napellenző NHK motorhoz javasolt a szélérzékelő, mely kint felejtett a napellenzőt helyettünk behúzza.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Árkalkulátor

Redőny, kalkulátorHasználja árkalkulátorunk! Számolja ki redőnye árát, illetve ha több redőnyre van szüksége összesítve is láthatja mennyibe fog kerülni Önnek.

Gyakori kérdések

gyakori kérdésekKérdése van? Olvassa el a Gyakran ismételt kérdések tartalmat, ahol nagy valószínűséggel megválaszoljuk kérdését. Ha nem talál megfelelő választ lépjen velünk, kapcsolatba.

Kapcsolat

KapcsolatA kapcsolat menüpontra kattintva e-mailt küldhet részünkre. Amennyiben szükséges kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot. Adatvédelmi nyilatkozat