Redőny motorizáció

Árak 

 
Motoros redőny működése távirányítóról..

Motoros redőny működése távirányítóról..

Közzétette: Árnyéktech Kft – 2016. március 25.

 

Redőny motoros kezelése nem csak kényelmi funkció, hanem, a biztonságunk, értékeink védelmének fontos szempontja. A redőnymotor távollétünkben is mozgathatja a redőnyt, egy programozható időkapcsolóval, azt a látszatot keltve, hogy a mozgatást a lakásból irányítják. A redőny motor ellátható fényérzékelővel is, így óvja a bútorokat a perzselő naptól. Motoros redőny szúnyoghálós kivitellel is készíthető. Fontos szempont, hogy nagy felületek egyben lefedhetők. A redőnyök kényelmesen mozgathatók kezelhetők. A téli-nyári hővédelem terén a számadatok szerint is a külső falsíkra szerelt redőnyök bizonyulnak a leghatékonyabbnak.
Redőnymotor előkészítésénél ideális esetben az épület készítésénél vagy felújításánál célszerű az áramot az ablak felső sarkához vezetni. Abban az esetben, ha nem építették ki a vezetékeket, fal véséssel, vagy kábel csatornával tudjuk utólagosan megoldani a redőny motorok elektromos bekötését.

Mért jobb a motoros redőny a mechanikus mozgatásnál? 
Mert időt, és pénzt takarít meg. Időt a redőnyök egy gomb nyomásával történő mozgatása miatt. Pénzt mivel könnyebben csökkenti a fűtési hűtési energia költségeit, valamint a motoros redőny nagyobb védelmet nyújt a betörések ellen.
Praktikumok:
Azoknál a nyílászáróknál is javasolt ahol a gurtnis vagy zsinóros mozgatás hamar elfog kopni a helyszíni sajátosságok miatt. Pl: Nagyon megdöntött szögben ferdén lehetne a gurtnit vagy a zsinórt befúrni ilyenkor gyakoribb a meghibásodás. Valamint egyes esetekben a mechanikus mozgatással a redőny felszerelése nem kivitelezhető.  A redőny amennyiben motoros mozgatású abban az esetben a fenti probléma megoldódott.

A redőnymotor leengedéskor vagy felhúzáskor magától megáll?
Minden redőnymotor beüzemelése mellett, egy alsó illetve felső végállás kerül beállításra. A motoros redőny ezekben az előre beállított pozíciókban automatikusan kikapcsol. Természetesen a redőny palást köztes pozícióban is, a redőny kapcsolóval vagy távirányítóval bárhol megállítható. A motor kímélő működése növeli a redőny élettartamát.

Mi történik, ha túl melegszik a redőny motor?
A redőny motor túl melegedése esetén a hőkioldó funkció bekapcsol, akkor a redőnymotort nem tudja mozgatni. Amikor lehűlt a hőkioldó relé, akkor a redőnymotor újból mozgatható. Ez hőmérséklettől függően 5 – 35 perc közötti időtartam.

Áram kimaradás estén a redőny motorokat újra kell programozni?
A redőny motorba programozott adatok áramkimaradás estén is a memóriában maradnak.

Amennyiben bejárati ajtóra szeretnék motoros redőnyt, áram szünet esetén nem tudok bemenni?
Ügynevezett NHK-s vészhajtókaros redőny motor esetén kurblival feltekerhető a redőny. Valamint szünetmentes tápegységgel a redőny, áramszünet esetén is mozgatható.

Szeretnék motoros redőnyt a teraszomra. A teraszon található egy külső lámpa melyet belülről kapcsolok. Ebbe beköthető a redőny motorjának vezetéke. Mert a teraszon nincs más áramforrás?
Beköthető, de abban az esetben a terasz lámpa akkor nem használható. A benti kapcsolónak a felkapcsolt állapotban kell maradnia, de a vezetéket, ha kívülről a szobai kapacsolóba át vezetjük, akkor a kapcsoló megszakító része alá bekötve a rádió vezérlésű redőny motor működik távirányítóval és a külső lámpa is használható. Szerencsés esetben kívülről át fúrunk a kapcsolóba.
 
Az illegális behatolónak, ha van redőny távirányítója az Ő távirányítójával tudja mozgatni a redőnyömet?
NEM!
Még akkor sem, ha a redőny motor és a redőny távirányító típusa megegyezik. Mert a távirányítókat minden esetben össze kell hangolni a redőny motorral. A távirányítók ugrókódosak, illetve a felprogramozás előtt a régi kódot törölni kell a motor programjából. Valamint az áramot ki-be kell a folyamathoz kapcsolgatni. Mindezek együttessen olyan macerát, szakértelmet igényelnek, hogy erre még nem volt példa.       

Egy redőny motorhoz lehet két távirányítóm?
Igen igény szerint az egyik távirányító adatait átmásoljuk egy „ pót távirányítóra” ebben az estben egy redőny motort két távirányító is működtethet.

A 1 távirányítóval több redőnyt is mozgathatok illetve a központ vezérlések?
A rádió vevős motorok estére írnék egy példát.
1 nappali 6 motoros redőny . További 4 helyiség helyiségenként 3 motoros redőny.
Nappali 1 db 15 csatornás távirányító. 
Helyiségenként 1 db 5 csatornás távirányító
4 db 5 csatornás távirányító.
plusz 1 db 1 csatornás távirányító mely a központi nyitás-zárásért felelős.
A távirányítók lehetnek idő programosak vagy időprogram nélküliek.

A távirányítók felprogramozásakor 1db 1 csatornás távirányítóra másolható az összes távirányító le illetve fel parancsa ezzel 1 db 1 csatornás távirányítóval egy gombnyomással zárható az összes redőny és nyitható, a helységenkénti elosztástól függetlenül, de kaphatók külön program órák is. A fenti opció rendkívül kedvező ár/érték arány miatt kedvelt. 

A redőnyt utólag is lehet motorizálni?
Alumínium, és műanyag redőnyt is lehet utólag motorizálni. A redőny motorizáció fő szempontja, hogy a redőny lécek egymástól oldal irányban ne tudjanak elcsúszni. Ez az úgynevezett arriterezés, mely a redőnylécek egymáshoz kapcsolása.

Motoros redőnyt szeretnék, milyen szempontokat vegyek figyelembe?
Alumínium redőny költségével számoljunk.
Tervezés fázisába lévő épület, vagy felújítás esetén a 220 V-ot építessük ki az ablak felső sarkához. Kapcsolós kivitelnél a kapcsolóra is gondoljunk. Távirányításnál a redőny vezérlése lehet kapcsolós és távirányítós is. Amennyiben idő, és fényérzékelős kapcsolót is szeretnénk, akkor pluszköltséggel is számoljunk. Egy távirányítóval 6db redőnyt mozgathatunk egyszerre.

A redőny motoros kivitele biztonságosabb, mint a mechanikus?
Igen, a redőnytengely a mechanikus kivitelnél mozog, míg a motoros redőny tengelye fix, az áram mozgatja, ezért valóban tovább növeli a biztonságot.

Mit jelent a Lock to play 1-2 tagú nyomatékos feltolás gátló?
A motoros redőnyök mozgatásra fejlesztették ki. A redőny palástot köti össze a redőny tengellyel. Akadály esetén, a motor a nyomatékváltozást a merev felfogatók segítségével érzékeli. Az akadályérzékelés csakis a merev felfogatókkal, merev felfüggesztőkkel működik, viszont a nem akadály érzékelős motorok esetén is növeli a biztonságot valamint hosszabb a motor és a működés élettartama. Stabil redőnyszerkezeteinkkel megakadályozható, hogy otthonunkat nemkívánatos látogatók zavarják meg.

Redőny motorizáció intelligens ház vezérlésekkel. 

Mitől intelligens egy otthon? És mit nyújt a számunkra?
Az intelligens ház villamos rendszer kábelrendszerrel összekötött, önálló „intelligenciával” ellátott irányítórendszer. 

Milyen funkciók érhetők el az intelligens házban kialakított rendszerrel?
Redőnyök vezérlése, világításvezérlés, hűtés- és fűtésvezérlés, kaputelefon, gépészeti vezérlések, riasztórendszerek, kényelmi funkciók (akár dvd, vagy tv automatikus bekapcsolás). A redőnyök automatikus beállításával könnyedén elérhető, hogy ne melegedjen túl a lakás, a ház, de mégis a lehető legtöbb fény jusson be a helyiségekbe. A redőnyök előre beprogramozott adatok alapján teljesen automatikusan szabályozzák magukat, Télen felhúzzák, nyáron leengedik magukat. Biztonsági célból is szerepe lehet a redőnyöknek így amikor elmegy otthonról automatikusan lehúzódhatnak.
Az automatikus redőnyök kánikulában nem engedik túlmelegedni a lakást és nem szükséges klímát használnom, vagy jóval kevésbé, mintha nem lenne leengedve a redőny. Télen pedig felhúzza a redőnyeimet, hogy a nap sugarai melegítsék a lakásomat és ezzel energiát takarítson meg. De van arra is lehetőség, hogy sötétedéskor, vagy beállított időben húzódjanak le a redőnyök automatikusan.
Megfelelő redőnyök alkalmazásával elérhetjük, hogy óriás napsütésben besötétíthetünk. Nyáron, amikor szeretnénk, hogy világosság áradjon be az ablakainkon anélkül, hogy túlmelegítse otthonunkat. Beállíthatók a köztes pozíciók is.

Mire figyeljünk a kivitelezés valamint a termékek beszerzése, és a redőny vezérlések megrendelésekor?
Két típusú vezérlésre bonthatók az intelligens vezérlések valamint azok kivitelezése.
Amennyiben a rádióvezérlésű a megvásárolni kívánt központ, abban az esetben alapvető fontosságú, hogy  össze párosítható rendszereket rendeljünk. A központnak fel kell tudni ismerni a redőnymotor rádióhullámú frekvenciáját. Az általános esetekben a távirányítók valamint a redőnymotorba beépített vevő egységek 433 MHZ kommunikálnak egymással. Pl: A Somfy io rádiós épület vezérlőrendszerhez csak a Somfy io rádiós motor használható más típusú redőny motorokkal  nem fog tudni a rendszer kommunikálni, mert nem ismerik fel egymást, mert 855 MHZ kommunikálnak.

Amennyiben a megvásárolni kívánt központ kialakításához vezetékek köthetők be, abban az estben használhatunk más típusú redőny motort is. Annak kapcsolós vezetékes vezérlésűnek kell lenni és minden redőnymotorhoz be kell kötni az áramot, valamint a redőny motortól a központig el kell vinni a vezetéket. Mivel kapcsolós redőnymotorok lesznek egybekötve, ezért az úgynevezett vissza áram hiba elkerülése miatt, relés kapcsolós motort javasolt alkalmazni. Ebben az estben a kapcsolós redőnymotort majd a központi egység fogja a megadott formában rádióhullámon keresztül irányítani. Távirányítós vezérlő egységgel okos telefonon lévő alkalmazásról, internetről stb. Ebben az esetben a vezérlési lehetőségek már a központ tudásán múlnak. 
A redőny motor árlistában az áttekinthetőség miatt a népszerű redőny motor árakat tekintheti meg.

Miért mi?
Az árlistában szereplő redőny motorok meghibásodása esetén akár azonnali cserét biztosítunk. Nincs bevizsgálási idő!

Ez mit jelent? 
Sok helyen a motorokat meghibásodás esetén bevizsgálják, kivizsgálják a redőnymotor hibáját.

Folyamatok a fenti esetekben:
A cég elmegy, kiszereli a redőnymotort majd elviszi bevizsgáltatni. Ez gyakran akár 3 hét, majd ezután cserélik és viszik vissza a megrendelőnek. Ebben az esetben a folyamat a bejelentéstől akár 1 hónapig is elhúzódhat. Addig nem tudja a megrendelő redőnyt mozgatni.

Mért válasszon bennünket: 

 Mi kimegyünk, és amennyiben kiderül, hogy a motort kell cserélni és a hiba nem másból adódik akár aznap visszavisszük és kicseréljük a redőny motort, de volt olyan megrendelőnk aki a reggeli órákban bejelentette a meghibásodást és biztosan tudta, hogy a motor romlott el. A munkalapról a motor paraméterit megadta. És délben már cseréltük a redőnymotort. Természetesen lehet néhány nap átfutása, abban az esetben, ha éppen sok megrendelésünk van. De maximum néhány nap és nem 1 hónap.

Garancia idő:
2 év teljes körű garanciát vállalunk. A kiszerelésre, beszerelésre kiszállásra, a redőnymotorra a vezérlésekre és minden felmerülő költségre 24 hónapon belüli rendeltetésszerű használat esetén. Redőny motor 230-voltos csőmotoros vezérlések. Melyek a redőny tengelybe helyezkednek el. Külön helyet a redőny motor nem igényel.

Redőny motor kapcsolóval működtethető redőny motorok. 40-es tengelyhez.
Kapcsolós redőny motor árak külső tokos redőnyökhöz, belső tokos redőnyökhöz, vakolható tokos redőnyökhöz valamint szúnyoghálóval egybe épített redőny típusokhoz.
 

Redőnymotorok fali kapcsolós kivitelben 40-es tengelyhez

Kapcsolóval működtethető redőny motor árlista

Redőny motor árak Ft/db

 

 

Redőnymotor kapcsolós

redőnymotor  5 nm – es redőny palástig alkalmazható

20.000,- Ft/db

Redőnymotor kapcsolós

 

 

Redőnymotor 60-as tengelyhez, kapcsolós

redőnymotor 8,5 nm redőny palástig alkalmazható

 

Redőnymotor 60-as tengelyhez, kapcsolós 44 mm-es és 55 mm-es maxi redőnyléchez, faredőnyhöz

24.000,- Ft/db

 

 

 

50.000 .- Ft/db


 

Redőny kapcsoló árak: 
Beltéri fali, redőny kapcsoló. 1 kapcsoló 1 redőny motorhoz köthető 5.000,- Ft/db 
Univerzális fali rádióvevő, vezetékes rendszert rádiós vezérlésűre alakít át, és a fali kapcsoló is megmarad  11.000,- Ft/db

Bekötési segédlet:

 • A motort 4 eres kábelét fentről kötjük be a kapcsolóba. Barna vezetéket az 1-es jobb oldalába, a fekete vezetéket a 3-as jobb oldalába.
 • A kék és zöld-sárga vezetéket egy kettes külön elosztóba kötünk, amit színhelyesen összekötünk a 230 V-os betáp, kék és zöld-sárga vezetékével.
 • A betáp fekete vezetékét pedig alulra kötjük be az bal oldalába.
 • Áram alá helyezés.

A megfelelően kialakított elektromos hálózat esetén a bekötés és üzembe helyezés árát, a redőnymotor árak tartalmazzák.

Kapcsolódó szolgáltatások:
Tipikusan falon kívüli vezeték kiépítés 5 folyóméterig 5000,- Ft
Kábel csatornában történő falon kívüli kiépítés 5 folyóméterig 8.500,- Ft
Azokban az épületekben ahol lehetséges, téglaépületek a vezeték falba történő bevésése, visszajavítása 5 folyóméterig 18.000,- Ft

Kapcsoló kiépítése:
Falon kívül redőny kapcsoló kiépítés 5000,- Ft
Falba épített kapcsoló kiépítése bevéséssel ahol lehetséges: 7.000,- Ft

Milyen redőny motort válasszak?
Kapcsolós vagy távirányítós vezérléssel működtessem a motoros redőnyeimet?
Ez attól függ, hogy a ház tervezésénél kerül a vezeték és a kapcsoló rendszer kiépítésre vagy a redőnyhöz utólagos vezeték kiépítés történik.
Abban az estben, ha nincs kiépítve vezeték:
Az utólagos vezeték kiépítések esetén gyakorlatilag olcsóbb a távirányítós rendszer és a vezeték praktikusan külső fali kiépítéssel megoldható. Akár egy kiállásból esetlegesen az egymás mellett lévő redőny tokban elvezethető az áram. Jó tudni, hogy a távirányítós vezérlésnél sorba köthetők a vezetékek a kapcsolósnál pedig nem, a vissza áram miatt.  Továbbá minden redőny estében a vezetéket 4 eres kábel kel a kapcsolótól a redőny motor betápig elvinni. És a kapcsolóig külön kell vinni a 3 eres 1,5 kábelt. Valamint a távirányítós vezérlés sokkal több funkciót láthat el, mint a kapcsolós redőny vezérlése.
A ház tervezésénél:
Abban az esetben, ha a redőny motorizáció a ház építése során kerül tervezésre, és előre kiépítik a vezetéket, akkor a redőny motorizáció olcsóbb lehet.
Amennyiben nem okos ház megoldásban gondolkodunk, figyeljünk a kapcsoló család megvásárlására, ha szeretnénk, hogy  némelyik redőny kapcsolóval és távirányítóval is működtethető legyen. Abban az estben Univerzális fali kapcsolót kell beépíteni mely a vezetékes rendszert rádiós vezérlésűre alakít át és a fali kapcsoló is megmarad viszont akkor a távirányító költségével is kalkulálnunk kell.


Rádió vezérlésű távirányítóval működtethető redőnymotorok 40-es tengelyhez.
Távirányítós redőnymotor árak külső tokos redőnyökhöz, belső tokos redőnyökhöz, vakolható tokos redőnyökhöz valamint szúnyoghálóval egybe épített redőny típusokhoz.
 

Távirányítós redőny motor,  beépített rádióvevővel

Redőnymotor rádióvevővel 5 nm – es redőny palástig alkalmazható

38.000,- Ft/db

Távirányítós redőny motor,  beépített rádióvevővel

 

Redőnymotor 60-as tengelyhez, beépített  rádióvevővel, távirányítós

 Redőnymotor rádióvevővel 8,5 nm – es redőny palástig alkalmazható

 

Redőnymotor 60-as tengelyhez, beépített  rádióvevővel, távirányítós,  44 mm-es, 55 mm-es maxi redőnyléchez, faredőnyhöz.

 

 

40.000,- Ft/db

 

 

60.000 .- Ft/db

Redőny motor extra ára: 45.000.- Ft/db   ---   Akciós!!!
 
Redőnymotor műszaki jellemzői:
40-es fém tengelyhez, 13Nm-es redőnymotor, beépített rádióvevővel
8,5 nm- es redőny palástig alkalmazható. 

Redőnymotor extra tartozékai: 

 • elektronikus végállás (magasabb műszaki tartalom)
 • nyomatékérzékelő (nyomatékos akadályérzékelés)
 • lefagyás felismerés (lefagyás elleni védelem)
 • időprogramos távirányító, idő szimulációval, egy gombnyomással az összes redőny le-fel programmal (kényelem és praktikum)
 • Lock To Play nyomatékos feltolás gátló (biztonság, megbízhatóság)
 • 5db redőnytől igény szerint akár központi vezérléssel
 • 5db redőnytől igény szerint jel erősítővel is ellátva.
 • Redőnymotor extra a tokon belüli bekötését az ár tartalmazza. 
 • Redőnymotor extra egy fix áron egy csomagban egyszerre minden.

 

Távirányítók és
vezérlések árai.
433MHZ
kommunikálnak

Megnevezés

   Ára Ft/db

 

 

 

1 csatornás távirányító

 

5.000,- Ft  

 

5 csatornás távirányító

 

 

9.500,- Ft  

 

5 csatornás távirányító időprogrammal

 

15.000,- Ft

 

1 csatornás távirányító időprogrammal

 

5.000,- Ft

 

15 csatornás távirányító

14.000,- Ft

 

15 csatornás idő programozható távirányító

17.000,- Ft

 

1 csatornás univerzális kulcstartós távirányító

 

5.500,- Ft

 

1 csatornás központi fali távirányító időprogrammal (heti és napi bontásban napi egy föl-le paranccsal, jelenlét szimuláció) LCD panel
 

15.000,- Ft

 

Rádió jelerősítő- továbbító

6.000,- Ft

 

Redőny motorizáció szervizelések javítások kapcsolódó szolgáltatások árai:
Meglévő külső tokos alumínium redőny vagy belső tokos alumínium redőny utólagos motorizálásának költsége tipikusan 40 –es fémhengerrel szerelt redőnyök esetén.
Kérem, az árlistából válassza ki a redőny motort valamint az igényelt vezérlést.
A tengely összekötők költségét is kérem kalkulálja: féder 500.- Ft/db   vagy
Lock to play 1-2 tagú nyomatékos feltolás gátló ára 1.500.- Ft/db
A redőnymotor helyszíni beépítésének költsége 10.000.- Ft/db

Amennyiben szükséges, kérem kalkulálja a vezeték kiépítést is.
Tipikusan falon kívüli vezeték kiépítés 5 folyóméterig 5000,- Ft
Kábel csatornában történő falon kívüli kiépítés 5 folyóméterig 8.500,- Ft
Azokban az épületekben, ahol lehetséges (téglaépületek) a vezeték falba történő bevésése vissza javítása 5 folyóméterig 18.000,- Ft

Kapcsoló kiépítése:
Falon kívül redőny kapcsoló kiépítés 5000,- Ft
Falba épített kapcsoló kiépítése bevéséssel ahol lehetséges: 7.000,- Ft
Budapesten belül a mindenkori kiszállási díjat is kalkulálja bele. Ez jelenleg 3.000,- Ft

Redőnymotor végállás állítási meghibásodások meglévő redőnynél.
1 db redőny esetében minimum 10.000.- Ft + kiszállási díj.
Meghibásodás esetén a tengely összekötők költéségét is kalkulálja 500.- Ft, vagy
Lock to play 1-2 tagú nyomatékos feltolásgátló ára 1.500.- Ft költséggel kalkuláljon.
Központi vezérléses vagy intelligens házak esetén csak a beépítet kompatibilis redőnymotor építhető be, csere esetén! Ez esetben kérje ajánlatunkat a megjelölt redőny motor típussal e-mail-ben.

Redőny motorizáció szervizelések javítások kapcsolódó szolgáltatások árai:
Átlagos szerelési viszonyok esetén érvényesek. Egyéb esetben tájékoztató jellegűek. Amennyiben az átlagostól eltérnek a szerelési viszonyok, abban az esetben a helyszíni sajátosságok figyelembe vételével tesszük meg végső vállalási ajánlatunkat. Pl.: A redőny eléréshez állványozás szükséges, a redőny hozzáférést a szerviz nyíláshoz elvakolták, mely bontási munkát igényel stb. 

Nettó 25.000,- Ft alatti megrendelés esetén nettó 6.500,- Ft üzemanyag és adminisztrációs díjat számítunk fel. Amennyiben a megrendelés eléri a nettó 25.000.- Ft-ot, de nettó 45.000,- Ft alatt van, abban az esetben nettó 4.500.- Ft üzemanyagdíjat számolunk fel Budapesten belül. Budapesten kívül, a Budapest táblától oda vissza, a felmérés felszerelésre egyaránt 100.- Ft/km díjat számítunk fel. A feltüntetett árak az árat nem tartalmazzák. Kérjük ezért használja áraink megtekintéséhez a termékhez tartozó kalkulátort.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Árkalkulátor

Redőny, kalkulátorHasználja árkalkulátorunk! Számolja ki redőnye árát, illetve ha több redőnyre van szüksége összesítve is láthatja mennyibe fog kerülni Önnek.

Gyakori kérdések

gyakori kérdésekKérdése van? Olvassa el a Gyakran ismételt kérdések tartalmat, ahol nagy valószínűséggel megválaszoljuk kérdését. Ha nem talál megfelelő választ lépjen velünk, kapcsolatba.

Kapcsolat

KapcsolatA kapcsolat menüpontra kattintva e-mailt küldhet részünkre. Amennyiben szükséges kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot. Adatvédelmi nyilatkozat