• Szalagfüggöny
  • Szalagfüggöny
  • Szalagfüggöny

Szalagfüggöny

TermékképekárkalkulátorÁrakGyakori kérdések   

szalagfuggony diavetítésA szalagfüggöny a ’90-es évektől terjedt el Magyarországon. Manapság az irodaházakban szinte mindenhol a szalagfüggöny az elsődleges árnyékolástechnikai megoldás. A szalagfüggöny kicsit későn kezdte meg előretörését az otthonokban, de mára ez is kedvelt árnyékoló lett. A szövetek is igényesebbek lettek, és az ára is mérséklődött, ami valószínűleg közrejátszott abban, hogy elterjedt a lakosság körében.

A belsőépítészet (lakberendezők) és a tulajdonosok eljutottak arra a lépcsőfokra, hogy vannak portálüvegek, galériák, amelynek belső árnyékolására adott esetben a szalagfüggöny a tökéletes választás. A (klasszikus) szalagfüggöny karnis fehér színű, 2,5cm magasságú, 4 cm szélességű. A lamella mérete 127 mm, amelynek szerelésnél az oldalfaltól minimum 8 cm-re kell a szalagfüggöny karnisnak elállni, hogy a lamellák elfordíthatóak legyenek. További szalagfüggöny lamella szélességek 89 mm, 63 mm. A szalagfüggöny karnis maximális hossza 6 m. Maximális magassága szövettípustól függően, 4,3 m. Némely szövetből lehet magasabb is, de ez a kezelhetőség rovására megy.

Szalagfüggöny kezelők elrendezése:

  • 1-es elrendezés: a kezelőhöz gyűjti a lapokat
  • 2-es elrendezés: a kezelővel ellentétes irányba gyűjti a szövetet
  • 3-as elrendezés: középről két szélre gyűjti a szövetet, a szélesebb szalagfüggönyöknél elegáns megoldás
  • 4-es elrendezés: két szélről középre gyűjti a szövetet.

A szalagfüggöny kezelő hossza lehet a szövetnél rövidebb, de a szövetnél akár háromszor hosszabb is. Ez utóbbi rendkívül kreatív megoldás, galériák, speciális térelválasztások esetén mechanikus megoldás, amely nem feláras.

Szalagfüggöny motorizáció:
Igény szerint a szalagfüggöny motoros változatban is elkészíthető. A szalagfüggönymotor a karnistól függőlegesen álló 20 cm-es motor.

Működése:
Nyitásnál először a szalagfüggöny lapokat fordítja el, majd utána húzza szét a szövetet.

Lakások, irodák és közintézmények nagy ablakfelületeinek árnyékolására, valamint térelválasztásra is tökéletes. Lakásba a belső harmóniával megegyező szövetből választhat. (pl.: trópusi fa lamella). Tetőterekben ferdesíkú ablakokra is felszerelhető, akár háromszög nyílászárók árnyékolására is.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Árkalkulátor

Redőny, kalkulátorHasználja árkalkulátorunk! Számolja ki redőnye árát, illetve ha több redőnyre van szüksége összesítve is láthatja mennyibe fog kerülni Önnek.

Gyakori kérdések

gyakori kérdésekKérdése van? Olvassa el a Gyakran ismételt kérdések tartalmat, ahol nagy valószínűséggel megválaszoljuk kérdését. Ha nem talál megfelelő választ lépjen velünk, kapcsolatba.

Kapcsolat

KapcsolatA kapcsolat menüpontra kattintva e-mailt küldhet részünkre. Amennyiben szükséges kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot. Adatvédelmi nyilatkozat